Teamcoaching

Teamcoaching met paarden

Een team is meer dan alleen de som van de individuele leden. De communicatie binnen het team geeft een beeld van hoe de teamleden met elkaar functioneren en maakt vaak duidelijk in hoeverre zij vertrouwen en veiligheid ervaren. Als leidinggevende kan het in bepaalde situaties lastig zijn om effectief te bouwen aan het onderlinge vertrouwen en zo een goede basis voor veiligheid te creƫren.

Ter ondersteuning van de leidinggevende en zijn of haar team kan teamcoaching helpend zijn. Teamcoaching bestaat meestal uit meerdere teammomenten op locatie, met een of twee coaches, toegespitst op de thema’s die spelen in het team. Een waardevolle en onmisbare manier van leren door het team is het leren door ervaring. Een sessie met de paarden is daarvoor bijzonder geschikt.

Wanneer de teamleden bij de paarden in de bak bezig zijn met elkaar, wordt hun doen en laten gespiegeld door deze dieren. Het is een ongenuanceerde manier van feedback krijgen, waarmee het team direct aan de slag kan.

Teamcoaching met paarden is niet alleen geschikt voor teams die een groot leerpunt hebben, maar ook startende teams krijgen in een dagdeel helder hoe zij als team zullen werken en waar de leerpunten liggen. Daarnaast zijn vergevorderde teams gebaat bij leren door de paarden; het laat zien waar een team goed in is en waar nog geschaafd kan worden.

Gaan jullie de uitdaging aan met elkaar? Dat laat iets zien van wie jullie als team willen zijn of worden! Ik nodig jullie van harte uit voor een sessie met de paarden. Bel of mail mij om met elkaar de mogelijkheden door te nemen voor een rijke ervaring.