In de vorige afleveringen van de nieuwsbrief hebben we gezien dat het paard een vluchtdier en kuddedier is. Wat gebeurt er als de coachee bij het paard in de bak komt? Wat levert dat op?

Zodra de coachee de bak in komt, zal het paard die persoon scannen op gevaar en of het samen met dat ’tweebenige kuddedier’ veilig kan zijn en snel kan vluchten. Het paard neemt de coachee zoals deze in de bak stapt. Het kent het verleden, het karakter en de gedachten niet van de coachee. Het zal de energie scannen die de coachee op dat moment uitstraalt en daarop reageren. Juist daarom liegt een paard nooit: het is niet belast met kennis van het verleden en het neemt de coachee zoals deze zich op dat moment presenteert.

Die kennismaking, dat scannen, gebeurt in enkele seconden. De eerste twee minuten van de sessie zijn daarom dan ook uitermate belangrijk. In dat korte ogenblik laat het paard precies zien waarmee de coachee de bak is binnengekomen.

In de volgende aflevering van de nieuwsbrief gaan we samen kijken hoe de coach acteert op basis van wat het paard in die eerste twee minuten laat zien. Dan begint het leren van de coachee.

Nieuwsgierig of behoefte aan een coachingstraject? Neem vrijblijvend contact op!