Interessante en tegelijk indringende sessies vergeet ik niet snel. Graag geef ik een indruk van hoe een sessie kan verlopen en wat dat voor de coachee kan opleveren.

Na een korte uitleg over hoe we werken met het coachen met paarden en het wijzen op de veiligheid in de bak nodigde ik haar uit om de bak in te stappen en kennis te maken met het paard. Langzaam liep ze ernaartoe. Ze kwam niet ver. Voor haar stond een paard dat onbeweeglijk stilstond, het rechter achterbeen iets opgetrokken. Ze gaf korte, kleine schokjes met het hoofd.

Na twee minuten afwachten vertelde ik kort wat ik had zien gebeuren. Ik benoemde de houding van het paard: “Kan het zijn dat je te maken hebt gehad met verlies of rouw?” Direct antwoordde ze: “Vier jaar geleden heb ik mijn moeder verloren, maar dat heb ik wel goed verwerkt.” Ik wachtte even. Het paard bleef in de genoemde houding staan en de coachee bleef naar haar kijken.

Ik vroeg haar: “Had je nog iets tegen je moeder willen zeggen?” Even was het stil en toen begon ze te vertellen, minutenlang, rustig en tegelijk geëmotioneerd. Na ruim vijf minuten hield ze stil, ze slaakte een diepe zucht. Op datzelfde moment kwam het paard in beweging en liep naar de coachee toe. De coachee legde haar hand op het paard en keek om naar mij: “Dankjewel dat je deze vraag aan mij stelde, dit heeft mij enorm opgelucht. Ik wist niet dat dit mij nog zo bezette.”

Nieuwsgierig geworden? Mail of bel mij en we gaan samen kijken wat coaching of paardencoaching jou, jouw medewerkers of jullie als team kan opleveren!